onsdag 30. oktober 2013

Bildeanalyser


Denne uken var oppgaven å analysere bildene vi tok i forrige uke, hvor temaet var "3 beskrivende bilder av hvor du bor". Jeg satt bildene sammen i Photoshop, og plasserte bildet av selve huset øverst til venstre fordi vi her i Vesten leser bilder fra venstre til høyre, og da ser man huset først, før man ser bildene av rommene inni, og da "blir men med inn" etterhvert som man "leser" bildet.

På det øverste bildet er det et rødt hus. Bildet er tatt i froskeperspektiv, og viser inngangsdøra, og forsiden av huset. Man ser også en bod som står på utsiden av huset, hvor taket på boden henger sammen med huset. Huset har røde vegger, og hvite vinduskarmer og dører. De andre detaljene, grinda,takrennen, dørhåndtakene er svarte.

Det nederste bildet til venstre viser et kjøkken. På venstre side av kjøkkenet ser man et kjøleskap, en oppvaskmaskin og starten av en kjøkkenbenk som strekker seg hele veien rundt de innerste veggene på kjøkkenet. Midt i bildet er det skuffer og skap, og til høyre er det en komfyr, et kjøkkenbord og vindu. Det er en rad med skap som går parallelt over de andre kjøkkenskapene.

Bildet til høyre viser et bad, og på bildet ser man vasken og speilet. Ved siden av vaske en det en såpe, kremer og en neglbørste. I hylla ved speilet er det flere kremer og en parfyme. Til høyre i bildet ser man gardiner. Og ved siden av speilet til høyre er det et lite skap. Veggene på badet er gule, og matcher korken på parfymeflasken og leppepomaden som ligger ved speilet.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar